December
De maand van de lichtjes, bezinning en voor ons even vrij zijn. Een paar weken geleden hebben we onze laatste inkoopreis van het jaar gehad. We hebben een grote voorraad kunnen inslaan. Het is altijd een beetje raar gevoel, zo'n laatste rit van het jaar omdat ik weet dat we even niet naar Frankrijk gaan. Maar het is een heerlijk vooruitzicht voor het nieuwe jaar. 

Kaas
Dit jaar hebben we weer leuke contacten in Frankrijk gemaakt waarbij één stel indruk op ons heeft gemaakt. De handelaar die ons onderweg staande hield en waar we mee naar huis moesten om te komen eten. Dat was zo bijzonder. We hebben ze laatst weer gezien tijdens een bezoek in hun winkel. Na handen schudden en dikke zoenen konden we goed bij ze inkopen. Madame bood ons koffie aan. We bedanken hiervoor en ik vertelde dat we beide geen koffie drinken. Monsieur vond het vervelend dat ze geen theezakjes in de winkel hadden. Na de bus inpakken vroeg hij ons mee te gaan naar het café om daar thee te drinken. Een lief gebaar maar we hadden nog een afspraak op een uur rijden. Te laat komen is niks voor ons, dus zijn we snel verder gegaan.

Toen we terug in Nederland waren hebben we bij de kaasboer Hollandse kaas gekocht. Na er een mooi kerstcadeautje van te hebben gemaakt is het naar de handelaar toegezonden. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat ik een foto krijg via de app. Deze keer zal dat niet van brocante handel zijn.

Sponsor
Bij een handelaar stond een foto van een auto met coureur bij de kassa. Daarbij een glazen bak met geld. Ik zag het staan maar schonk er verder geen aandacht aan. Nadat we alle aankopen in de bus hadden gezet zag ik nog wat staan wat ik wilde kopen. Meneer zei, 'neem maar mee, het is gratuite'! Dat wilde ik niet en liep naar de kassa. Daar zei hij, 'geef maar een donatie' en wees naar de foto. Hij vertelde dat hij dit jonge aanstormend talent kent en dat hij hem gaat sponsoren. Ik deed een bijdrage in de bak voor mijn gratis brocante en zo waren we beiden blij. Voor de laatste keer dit jaar reden we uit Frankrijk naar Nederland met een bus vol aanwinsten.

2023
Dit jaar heeft ons weer veel moois gebracht in de brocante wereld. Prachtige handel, bijzondere ontmoetingen zowel in Frankrijk als in de winkel, vele veilige kilometers, een metamorfose in de shop, ons 5-jarig jubileum in Soest, het Salon & Jardin evenement, de sfeervolle kerst koopavond en het fijne brocante team in de winkel. Genoeg om dankbaar voor te zijn. Maak er mooie feestdagen van en tot volgend jaar.

Au revoir, J.P en Marieke - Baret Brocante 'en route' - December column nr: 26Agenda:

De winkel is beide kerstdagen gesloten 🌲
en we zijn gesloten oudjaarsdag 31 december.

Woensdag 3 januari 2024 zijn we weer geopend om 11.00 uur.

Het Bosrand Brocante team wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar.  🥂🍾

 

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel