Het volgende verhaal speelde zich voor de lockdown af. Inmiddels is de winkel weer 6 dagen in de week open.
Graag tot ziens bij De Bosrand Brocante in Soest.


Koud!
Het is laat in het jaar en nog prachtig weer in Frankrijk, zo'n 20 graden. Als we 'en route' zijn slapen we meestal in ons kleine tentje. Op een nacht is het zo koud dat we de volgende dag op zoek gaan naar nieuwe slaapzakken. Een hele opgave want wie heeft er tegen het eind van het jaar nog een slaapzak liggen? We komen bij een mega grote supermarkt en laat die er nog net twee hebben liggen op de plank van de campingspullen. Helemaal blij gaan we terug naar de camping en leggen onze nieuwe slaapzakken in de tent.

 

Slapen in de bus
Als we die avond in bed liggen is het een stuk warmer maar door de mist is het vochtig. Ik zeg tegen J.P, 'ik ga in de bus liggen'. 'Maar in de bus ligt handel', zegt hij. 'Dan gaan we ruilen, de handel in de tent en wij in de bus' zeg ik tegen hem. We leggen de handel in de tent en installeren ons in de bus en vallen in slaap. De volgende morgen is het koud en zie ik ijs op het raam. Het had gevroren! Ik hoor J.P mompelen onder zijn slaapzak, 'zo romantisch werken in de brocante'.

 

Verbazing
Om 7 uur mogen we de camping af. Het is koud en mistig als we op de markt lopen maar de sfeer is er niet minder om. Ook staat er echt veel mooie brocante en kopen we een flessenrek, wandrek, servies, potten, aardewerk, emaille, kastje, zink enz. We sjouwen wat af en krijgen het er warm van. Bij de bakker koop ik twee warme croissants. Tijdens het opeten kijk ik om me heen en geniet van al de reuring op de vroege morgen. Ik blijf me iedere keer weer verbazen wat voor weer het ook is, dit zoveel mensen op de been brengt.

 

Brocante opslag
Aangezien we nog een nacht blijven besluiten we de tent als brocante opslag te gebruiken zodat we weer in de bus kunnen slapen. Het is inmiddels lekker zonnig weer geworden. In ons t-shirt maken we de nieuwe aankopen schoon, pakken het goed in en zetten het in de tent.

 

Woelen
Die nacht kan ik niet meteen in slaap komen omdat er van alles door mijn hoofd spookt. Het is bijna 15 jaar (januari 2022) dat we in de brocante werken. Er zijn heel wat kilometers gereden en er is veel brocante over de toonbank gegaan. Het zijn niet altijd zorgeloze jaren geweest, zeker niet de afgelopen twee corona jaren, maar ik had er geen dag van willen missen. Dan gaan mijn gedachten naar de winkel in Soest en ben ik de nieuwe aankopen al aan het decoreren. Echt ver met decoreren kom ik niet want dankbaar val ik in een diepe slaap.

Au revoir, J.P & Marieke

Baret Brocante 'en route'  Januari 2022  Nr: 3

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel