Une Belle Histoire 4

Zoeklijst
Soms nemen we een zoeklijst mee omdat klanten om een bepaald product vragen. Deze keer stond er op de lijst, potten en (olie) kruiken. Ik ben niet zo van de zoeklijsten. Uit ervaring weet ik dat als je iets zoekt, dan vind je het niet. Zoek je niet, dan vind je het.

Bordjes volgen
We zijn 'en route' naar een antiekwinkel en langs de weg staan bordjes vide maison (huis verkoop). We volgen de bordjes en komen uit in een klein dorpje. Bij een huis staat een pijl naar boven. J.P parkeert de bus en we lopen de weg op. Ik zie buiten tafels vol kinderspeelgoed en zeg, 'daar gaan we weer, kinderspullen voor een kwartje'. J.P pakt mijn arm en zegt, 'doorlopen en kijk links van je'! Drie tafels vol oude (olie) kruiken en potten in verschillende soorten en maten.

Schoonmoeder
'Wat een hoop prachtige potten en kruiken heeft u staan' zeg ik tegen madame. 'Merci, mijn overleden schoonmoeder (98 jaar) had smaak'. 'Ze was er zuinig op en bleef kopen tot haar dood'. Nadat ze dit vertelde, sloeg ze even haar ogen neer.

Alles?

'Madame, ik wil graag de hele collectie van u kopen voor mijn winkel'. Ze kijkt me verbaasd aan en zegt, alles'? 'Zoekt u de mooiste uit ik kom zo terug'. Met haar man en nog twee dozen met potten, komt ze terug. 'Ik had nooit verwacht dat ik ze bijna allemaal vandaag zou verkopen en zeker niet aan Hollanders'. 'Hopelijk zijn uw klanten er blij mee en krijgen ze een goed thuis zoals ze hier jaren hebben gehad'. Monsieur helpt ze mee sjouwen naar de bus. Het zijn 30 stuks. 'Merci, ik ben er zo blij mee' zeg ik tegen hem. Hij kijkt nog even naar de potten en zegt, 'ik ben blij dat de spullen van mijn overleden moeder een goede bestemming krijgen'. Met een dikke portemonnee in zijn broekzak zwaait hij ons uit.

Uitpakken
Als we weer in de winkel zijn en de dozen uitpakken zie ik de eerste oliekruik al bij de kassa staan. Een andere klant bekijkt doos voor doos en zegt, 'ik wil graag zien wat je mee hebt genomen. 'Wat zijn ze mooi' en doet een pot in haar winkelmandje. Als ik rondloop door de shop denk ik aan de overleden dame. Wat een prachtige potten en kruiken hebben we (niet gezocht maar wel) gevonden dankzij het volgen van de bordjes. Het moest vast zo zijn...

 

J.P & Marieke   Baret Brocante 'en route   Nr 4.   Februari 2022

 

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel