Boekhouding
Januari 2023, een heel nieuw brocante jaar is begonnen. We gaan deze maand helaas niet op inkoop. Het is tijd om de andere zakelijke kant van het ondernemerschap te regelen, de B.T.W., de boekhouding van vorig jaar bundelen en balansen. Stapels bonnetjes en papieren. Niet de leukste werkzaamheden maar het hoort nou eenmaal bij een eigen bedrijf.

 

Meer tijd
Wat dan wel weer leuk is, is dat we meer tijd hebben om zelf in de winkel aanwezig te zijn. En er is meer tijd om de boel te veranderen en aan te vullen met nieuwe vondsten uit onze voorraad, die we de afgelopen weken hebben aangelegd.

 

Nieuwe inrichting
Na een aantal dagen in de cijfers laat ik het even voor wat het is. Even een dag wat anders doen dan cijfers en de laptop. En wat doen we dan? Lekker naar de winkel rijden met nieuwe aanvoer van meubels en klein spul. Als we aankomen zie ik dat er nog een collega bezig is met handel uitpakken. Na een paar uur is het eerste gedeelte van mijn shop opnieuw ingericht. Ik neem even een kleine pauze om bij mijn collega te kijken iets verderop in de winkel.

 

Leuk idee
Midden de winkel is een gangpad met een extra deur die naar de brocante tuin gaat. In de winter is deze deur dicht waardoor er extra ruimte vrij is gekomen. Mijn collega had een super leuk idee om deze ruimte mee te vullen voor de komende tijd. Het idee werd die dag in uitvoering gebracht en ze waren er druk mee bezig. Er stond een bepaalde verzameling grote en kleine brocante. Wat gaan ze daar nou mee doen?

 

En het is geworden...
Toen ik eind van de dag klaar was in mijn eigen shop, kon ik eindelijk het eindresultaat gaan bekijken bij mijn collega. Ik keek de ruimte in en was aangenaam verrast. Nu begreep ik waarom er specifiek was gezocht naar een bepaalde verzameling brocante. Aan het eind van het gangpad stond een groot oud betonnen beeld. Daaromheen stonden oude brocante schildersezels met schilderijen erop. Overal hingen oude lijsten en prenten in verschillende maten. Een tentoonstelling van een prachtige verzameling schilderijen. Spontaan riep ik, 'De Bosrand Brocante galerie is vanaf vandaag geopend!' Helaas was er geen lintje om door te knippen.

 

Au revoir, J.P &  Baret Brocante - Column nr: 15 - januari 2023

 

Openingstijden:
Maandag en dinsdag gesloten.
Woensdag tot en met vrijdag 11.00-17.00 uur
Zaterdag 10.00-17.00 uur
Zondag   12.00-17.00 uur

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel