Kindje Jezus van Praag

In een brocante winkel vonden we een Kindje Jezus van Praag beeld met een okergele kleur. Meestal zijn ze roodkleurig maar deze okergele kleur zit niet zomaar op het gipsen beeld. Dit kon nog weleens een heel bijzonder beeld zijn. We betaalden het beeld en het ging in een doos met meerdere aankopen.

Behangrol
Tijdens de inkoop hoop ik oude stukken overgebleven behangrollen te vinden. In brocante winkels of op rommelmarkten kom je zelden iets moois tegen. En als ik dan een rol tegenkom, spreekt het me niet aan of zijn ze veel te duur.

Als we in Soest de dozen uitpakken komen onze overburen ook hun shop vullen. We zijn alle vier druk bezig. Ik kijk even naar de overkant om te zien wat ze aan het uitpakken zijn. Tot mijn verbazing zie ik een kist met oude behangrollen tevoorschijn komen. Ik loop er meteen naartoe. Prachtige oude rollen met de mooiste kleuren en printen. We gaan voor het rozen behang want die kleur en print past goed bij onze inrichting. Na jaren zoeken vind ik het gewoon bij ons in de winkel. Met de rol onder de arm loop ik terug naar mijn shop. Terwijl ik aan het decoreren ben denk ik na over welk stuk muur ik hier thuis mee ga behangen.

Licht in het donker
In de laatste doos zit het Kindje Jezus van Praag. Ik pak het beeld, hou het even voor een spotje zodat het licht erop schijnt. Daarna zet ik het in de kast en doe de deur dicht. Na een tel doe ik de deur een stukje open en kijk naar het beeld. Mijn gevoel dat dit een bijzonder beeld zou zijn komt uit. Het Kindje Jezus van Praag is een lichtgevend beeld. Dit komt niet vaak voor met beelden maar nu snap ik de okergele kleur. Als je dit beeld voor een lichtstraal zet, pakt het de straal en licht het op in het donker.

Test
Terwijl ik dit schrijf, zie ik het al helemaal voor me na het lezen van deze column. Menigeen zal nu een beeld wat in huis staat gaan testen. Ook wit kleurige beelden kunnen licht geven, kijk eens wat er gebeurt. Of het licht geeft of niet, ieder Heilig beeld blijft bijzonder.


Au revoir, J.P & Marieke - Baret Brocante - nr: 17 maart 2023
Feestdagen openingstijden:
Goede vrijdag 11-17 uur
Zaterdag 10-17 uur
Zondag 1e Paasdag gesloten
Maandag 2e Paasdag open 12 tot 17 uur

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel