Evenement
Piep! Ik kijk op mijn mobiel en zie een berichtje van de winkel. Ons Salon et Jardin evenement gaat plaatsvinden op 24 en 25 juni. Hier worden we blij van. De voorbereidingen kunnen beginnen. En dan starten we eerst met een inkoopreis in het Franse land.

Vermoeidheid
We gaan rond twaalf uur 's nachts rijden. Het is heerlijk rustig op de weg maar na een paar uur treedt na een lange dag toch de vermoeidheid op. Onze regel is dan stoppen om even te slapen. Bij een tankstation liggen we achterin de bus met onze kleren aan op een verhuisdeken. Een doek als kussen, een verhuisdeken en een opengeritste slaapzaak om ons te warmen. Even een uurtje slapen. IJskoud worden we wakker. J.P kijkt op de thermometer en zegt 'het is min zes'. We gaan snel rijden met de kachel op de hoogste stand om op te warmen.

Opgewarmd komen we aan op onze eerste afspraak. De dame is blij ons te zien na de winterstop. We zijn ook blij haar te zien maar haar aanbod is wat mager deze keer. En de prijzen zijn behoorlijk gestegen. Binnen een half uur zijn we al klaar. Daarna gaan we naar de volgende winkel en gelukkig kunnen we daar meer kopen. De dagen erop volgen wat marktjes zodat de bus wordt gevuld met meubels en klein spul.

Kaarsje
Als we door een dorp rijden, zien we een paars hek open staan bij de kerk. De kerk is open en we besluiten een stop te maken. Even een kaarsje aansteken en de stilte ervaren. Ondertussen bekijken we de heilige beelden. Altijd een fijn moment van rust in die paar drukke lange dagen dat we 'en route' zijn.

Etalage
Het is lunchtijd en we gaan naar de bakker. Voordat we daar aankomen staan we eerst bij een makelaar voor de etalage huizen te kijken. Je weet nooit of je droomhuis in de etalage hangt. Ik zeg, 'J.P, ook hier zijn de huizen duur geworden'. 'Dat valt hier best mee'. Ik draai me om en zie een meneer met een spons en wisser in zijn hand tegen me praten.

Voor we het weten staan we een half uur met de Frans-Nederlandse glazenwasser René te praten. Hij woont hier al heel lang en vertelt ons over het echte Franse leven. Dus ook de minder rooskleurige kant zoals het magere pensioen (waar momenteel de nodige toestanden om zijn), de salarissen, de werkuren, de ziektekosten en werken als zelfstandige enz. Een leuk gesprek waar we meer duidelijkheid krijgen over bepaalde zaken. René had het hier erg naar zijn zin, ondanks dat hij nog steeds moet werken op zijn 'oude' dag. Na een stevige handdruk gingen we weer ons eigen weg en lieten hem de ramen verder lappen.

Half doll
De laatste stop is bij een antiekwinkel. In een glazen vitrine vol spullen zag ik iets moois staan. Aan de verkoper vraag ik of hij me wil helpen en wijs een half doll aan. Hij geeft de doll aan en ik kijk onder haar rok. Daarna haal ik de ronde bodem aan de onderkant van de doll af. De verkoper kijkt me vreemd aan, van wat doe ze nou? Het blijkt een zeer oude poudrier -poederdoos- te zijn. De verkoper wist niet eens wat voor bijzonders hij in zijn winkel had staan. In mijn beste Frans leg ik hem uit wat het is. Na het afrekenen lopen we naar onze goed gevulde bus. We zijn klaar en gaan naar huis. Als we in de bus zitten zeg ik tegen J.P, 'die verkoper gaat vast in het vervolg bij alle half dolls onder de rok kijken'.

Au revoir,
J.P en Marieke Baret Brocante - april 2023 - Nr: 18

Feestdagen openingstijden:
Donderdag 27 april, Koningsdag gesloten. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel