Inkopen

Na een nachtrit en paar uur slaap lopen we om 6 uur op de eerste markt. Kinderkleding, huisraad en troep. Hier worden we niet vrolijk van. Toch vinden we twee prachtige betonnen plantenbakken. De eerste aankopen voor het Salon et Jardin weekend zijn binnen.

Kasteelvrouw
Op de tweede markt heb ik meer interesse voor het kasteel dan de dozen. Ik doe net alsof ik even kasteelvrouw ben en loop nonchalant rond in de hoop verder te komen. Helaas, alles is afgezet. We hebben geluk bij de vijf volgende markten en vinden veel en leuke brocante.

Boerderijcamping
Als we rondrijden zoeken we naar een slaapplek. In de akkers zien we een bordje camping staan, wat ons bij de boer brengt. Een stille plek op het platteland. Madame heet ons welkom en ondertussen kijk ik rond in de hal van de boerderij. Wat een spullen! Madame zegt, 'zoek maar een mooi plekje'. We lopen door de weilanden met wat bomen, horen de vogels fluiten en er is geen lantaarnpaal te vinden. Het sanitair is uit het jaar kruik maar super schoon. We blijven hier wat langer staan en kiezen voor de grotere tent. Deze lag jarenlang opgeslagen omdat we altijd de piep kleine tent gebruiken. Na het uitpakken ontdek ik dat er een muis aan het werk is geweest. Er zit een gat in de zak en in het gordijn van het raam. Gelukkig is er verder niks stuk en is hij nog waterdicht.

 

Centen
De volgende dag gaan we naar een handelaar en vinden meubeltjes. We rekenen cash af. Niks geen afronding! Inmiddels heb ik zakje vol losse één en twee centen liggen dus kan ik hem op de cent af betalen.

Brocante op het erf
Terug op de camping ruimen we de bus op zodat er plek is voor nog meer handel. Daarna loop ik een rondje langs alle brocante die al jaren op het erf staat. Bij de schuur spreekt de boer me aan. Hij vertelt me dat hij richting de 90 jaar gaat en 60 jaar is getrouwd met nog steeds hetzelfde 'meisje'. Hij vraagt of ik op vakantie ben. Ik vertel hem dat ik hier ben voor mijn werk en dat hier genoeg spullen op het erf staan. Hij wenst me een goede avond.

Pizza
Als de wekker gaat regent het maar we gaan toch op pad. Het is rustig op de markten. Tassen vol gaan er mee, o.a servies, emaillen, kisten, zink, glaswerk enz. Na een dag struinen rijden we blij de camping op en zien een bord staan, vanavond verse pizza's. Dat lijkt ons wel wat en laten ons verwennen met een overheerlijke pizza.

Alleen kijken
Als we de camping gaan betalen rekenen we af bij de boer zijn 'meisje'. Ze weet inmiddels wat we doen en wijst ons op de mooiste brocante om haar heen. We mogen alleen kijken. Niks wordt verkocht want het staat er al van generatie op generatie.

 

Salon et Jardin weekend
Met een volle bus komen we aan bij de winkel. Het is druk op de parkeerplaats. We zijn niet de enige met nieuwe aanwinsten. Iedereen is volop bezig met het aanvullen van de shop voor het Salon et Jardin weekend.

Zaterdag 25 juni   10.00-17.00 uur
Zondag 26 juni      12.00-17.00 uur

Au revoir,

J.P & Marieke Baret Brocante 'en route'

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel