Eindelijk!

Deze keer gaan we zonder campingspullen op pad. Op naar de winkel waar onze Franse vlaggen staan. Madame ziet ons aan komen lopen, pakt de vlaggen en zet ze bij de kassa. Eindelijk, na vier keer naar haar toe rijden hebben we ze. Met de Franse vlaggen en meer spullen verlaten we haar winkel. We gaan nog wat adressen af en vinden een legkast, spiegel, kruk, keukenrek, gewei op schild, tafel, rek enz.

Creatief met bananendozen

Aangezien we deze keer niks mee hebben op bestek en een bord na, moeten we creatief zijn. J.P bouwt van bananendozen een tafel, zet er een ingeklapt boodschappenkratje op als dienblad en heeft een stoel als bananendoos. Ik kan op de net gekochte kruk zitten. De tafel wordt voorzien van Franse kaasjes, stokbrood, salade, rauwe ham en water (de wijn denken we erbij). Er klinkt achtergrondmuziek uit de autoradio speakers, Radio Nostalgie met Franse chansons. Zo genieten we van een romantische lunch op een parkeerplek in de zon.

Onbetaalbaar moois

Als we de volgende dag op een professionele brocante markt lopen zien we een bekende handelaarster. Ze springt op van haar stoel en geeft een stevige hand. Door Covid hebben we elkaar al lang niet gezien. We kletsen en kopen een paar spullen bij haar. Bij de rest van de markt houden we het bij kijken. Het rondlopen alleen al is geweldig want wat is er nog veel (voor ons) onbetaalbaar moois te vinden.

In de middag stoppen we met handel zoeken. Een wolkbreuk met onweer raast over ons heen. Na maanden droogte spookt het. Door het weerbericht wisten we dat dit zou komen. Daarom slapen we in een hotel. Na een nacht met regen is het eindelijk droog maar mistig. Voorzichtig rijden we naar de eerste markt. Na een uur schijnt de zon, genieten we van de gesprekken, de inkopen en hoe rustig het er is.

Dokterstas

Als ik een dokterstas zie liggen komt er een oud klein mannetje met werkschort aangelopen. Hij heeft geen gebit in. Met veel onverstaanbaar gebrabbel prijst hij zijn dokterstas aan. Ik merk dat hij hem eigenlijk niet wil verkopen. Ineens zegt hij, 'bist du Deutscher'? 'No monsieur, ik ben Nederlands'. Ik krijg een lang verhaal over een familielid die in Holland woont. Omdat de dokterstas mee naar Holland gaat mag ik hem kopen. Ik betaal en loop naar J.P die verderop staat te wachten. 'Wat een onderhandeling voor een dokterstas, maar je hebt hem'! zegt hij.

Niet slim

Tussen een kraam vol kleding zien we een oude spiegel op de grond staan. Als J.P de prijs vraag kijkt madame snel naar onze handel en zegt, 'ik zal een goede prijs voor u maken'. 'Ik vraag normaal honderd euro maar vandaag mag hij weg voor negentig euro'! Het was niet slim van ons om met volle tassen en een steekwagen met brocante een prijs te vragen. Je zag haar denken, handelaar! Meestal schiet de prijs omhoog. Zonder spiegel lopen we door. Voor die negentig euro kopen we leuke andere handel.

Luxe

Het was gezien de regen en onweer een luxe om deze korte inkoopreis in een hotel te slapen. We hadden daardoor extra veel ruimte om de bus te vullen, wat is gelukt. Toch heb ik mijn tentje gemist. Brocante struinen en het buitenleven op de camping maakt het plaatje voor mij compleet.

We hebben onze winkelunit opnieuw ingericht met de aankopen van de afgelopen keren. Een metamorfose richting herfst met warme kleuren en de Franse vlaggen wapperen. De bus is weer leeg en schoongemaakt. Alleen ons tentje ligt erin, te wachten tot we weer gaan. 

 

Met vriendelijke groet,

Marieke

Baret Brocante 'en route'

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel