De winkel
De Bosrand Brocante in Soest bestaat al zo'n 15 jaar en is een shop in shop met brocante winkels. De brocanteurs huren een stuk winkel en vullen dit met hun brocante spullen. Iedere brocanteur heeft een eigen smaak en daardoor is het aanbod zeer divers. Van wit tot kleur, van grote tot kleine spullen voor binnen en buiten. Er staat voor 95% gebruikte doorleefde brocante er is ook een gedeelte met nieuwe woonaccessoires. Stoer, industrieel, vintage, boudoir, retro en landelijke brocante in een kas van 1500m2. En er is een brocante tuin.

 

Inkopen
De meeste brocanteurs gaan naar het buitenland (Frankrijk en België) om in te kopen. Sommige struinen ook in Nederland omdat ze daar ook goed kunnen slagen. Wanneer ze terug zijn van een inkoopreis gaat het zo gauw mogelijk naar de winkel. Iedere keer is het weer de vraag, wat hebben de brocanteurs gevonden? Als we bij elkaar de nieuwe aanwinsten bekijken hoor je regelmatig, 'oh wat mooi'.

 

Smaak
We zeggen wel eens tegen elkaar, 'als we met een aantal brocanteurs uit de winkel tegelijk op pad zouden gaan om in te kopen komen we allemaal met wat anders terug want iedereen heeft een eigen smaak'.

 

Over smaak gesproken
Zo'n 13 jaar geleden kochten we een boeren buffetkast in een nogal bijzonder opvallende kleur. De kast werd al vrij snel verkocht en we bezorgden deze kast in een dorpje in Drenthe (waar we destijds de winkel hadden). Een tijd geleden liep ik in het gangpad naar mijn winkelruimte. Ondertussen keek ik om me heen. Ineens zag ik hem staan. 'Onze' buffetkast van jaren geleden. Deze stond bij een collega brocanteur in haar winkel te pronken. Goeie smaak! Zo kan het dus gaan in de handel. Dat je ooit weer ergens anders iets tegenkomt wat je jaren geleden hebt ingekocht en verkocht. Inmiddels is de buffetkast verkocht.

 

Nieuwe brocanteurs
De afgelopen tijd zijn er in de winkel wat interne verhuizingen geweest. Ook zijn er drie nieuwe brocanteurs bijgekomen die hun winkelruimte hebben ingericht met hun mooiste brocante in hun eigen style.

 

Openingstijden
De komende feestdagen hebben we afwijkende openingstijden:
Eerste Paasdag gesloten.
Tweede Paasdag open van 12.00 tot 17.00 uur.
Hemelvaartsdag open van 12.00 tot 17.00 uur.
Koningsdag gesloten.
Eerste Pinksterdag gesloten.

Tweede Pinksterdag open van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Graag tot ziens namens het Bosrand team uit Soest.

J.P & Marieke   Baret Brocante 'en route   Nr 5   Maart 2022

  

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel