Houden?
Regelmatig vind ik een brocante item waar ik zelf weg van ben. Helaas kan ik niet alles houden want er moet ook nog geleefd worden in huis. Dus gaan de aankopen naar de winkel in Soest. Heel soms blijft er iets achter wat ik echt niet kan verkopen omdat ik bijna zeker weet dat ik hier geen tweede van zal vinden of ik er gewoonweg verliefd op ben geworden.

 

Meestal worden J.P en ik samen verliefd op een brocante item. Ons maakt het niet uit hoe het eruit ziet. Hoe meer doorleefd en afgebladderd, hoe beter. Het is tenslotte gebruikt geweest en dat heeft zo zijn charme. Als we iets voor onszelf hebben gevonden, kan ik bij thuiskomst niet wachten tot het uit de bus komt. Daarna wordt er zorgvuldig een plek voor gezocht. Dat houdt nog wel eens in dat alles op zijn kop gaat voor het op de juiste plek staat. Maar dan staat het wel precies zoals we het willen hebben na een grondige 'verbouwing'.

 

Wijnkist tafel
J.P loopt met een doos vol brocante naar binnen en ziet in de winkel bij onze collega brocanteur een houten ronde wijnkist tafel staan. Hij komt naar me toe en zegt, 'ik heb zo iets leuks gevonden'. Ik ga mee kijken en snap zijn enthousiasme. Hij koopt meteen de wijnkist tafel. Helemaal blij met zijn aankoop zet hij hem in de bus. Deze wijnkist tafel heeft een klep, kan open en heeft ronde vakken. In de vakken kunnen wijnflessen staan. Eenmaal thuis gaat hij plek zoeken. Er volgen verschillende verschuivingen van tafels en stoelen, van binnen naar buiten of andersom. Na een tijdje schuiven is het een bende van spullen en heeft de wijnkist tafel op verschillende plekken gestaan. Uiteindelijk is de juiste plek gevonden en gaat hij tevreden alles opruimen zodat het er weer netjes bij ons uitziet.

 

Probleem

Terug naar mijn shop. Ik ben lekker bezig met decoreren en dan komt er een klant met een nogal vol winkelmandje aangelopen. Ze zet het mandje neer om tussen de nieuwe aanvoer te kijken. We komen in gesprek en ze zegt, 'ik zie zoveel leuks maar weet u wat het probleem is'? 'Als ik thuis kom moet ik er een plek voor zoeken'. 'Ik verbouw dan mijn hele huiskamer of keuken voor het staat zoals ik het graag hebben wil'. Ze pakt een oude lantaarn en ik zeg, 'dat zal vast goed komen mevrouw, veel succes met verbouwen'. Inwendig moet ik grinniken, we zijn dus niet de enige die dit probleem hebben.

Au revoir, J.P. & Marieke

Baret Brocante 'en route'

 

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel