Laatste inkoopreis van 2022 
We gaan een lang weekend naar Frankrijk. Zo tegen het eind van het jaar zijn er niet zoveel markten meer. Onderweg komen we regelmatig dichte brocante winkels tegen. Ook nu weer. Op het platteland staat een prachtig goed verzorgd pand met een bord brocante in de tuin tegen. J.P stopt en ik ga kijken bij het gesloten hek. Wie weet zie ik iemand lopen en kan ik degene aanspreken. Helaas, niemand te zien en er hangt geen bordje met openingstijden. De volgende morgen lopen we met een zaklantaarn te struinen in het donker. Dat is altijd moeilijk kopen. Vaak zie je achteraf bij daglicht pas echt de goeie kleur van het artikel. Het is koud en besluiten nog wat inkoopadressen af te gaan om de bus te vullen. Tevreden rijden we terug naar de winkel in Soest.

 

Vakantie? 

Ik ben net aangekomen in mijn shop en hoor, 'hallo Baret, fijne vakantie gehad'? 'Vakantie'? 'Ja, je bent toch naar Frankrijk geweest'? 'Ja dat klopt, we zijn drie dagen naar Frankrijk geweest'. 'Mooi zo, daarom ben ik hier'. 'Ik zie, je hebt weer nieuwe vondsten, pak ze eerst maar uit, ik kom ze zo bewonderen'.

Dit is niet de eerste keer dat ik hoor, vakantie gehad? Deze inkoop reizen zien we niet als vakantie. In de korte tijd dat we er zijn willen we met zoveel mogelijk brocante terug komen. Vroeger had je de bus zo vol, tegenwoordig is dat niet meer, je moet er veel meer moeite voor doen en meer kilometers voor rijden. Brocante vondsten liggen niet (meer) voor het oprapen, we zijn niet de enige die struinen en de prijzen zijn behoorlijk gestegen. De Fransen gingen vroeger anders om met brocante. Ze waren blij dat ze van hun 'troep' af waren. Tegenwoordig is dat niet meer zo, ze kijken regelmatig op internet wat de waarde is en letten op merken en logo's. Gelukkig is dat niet bij iedereen en kunnen we nog steeds goed slagen en zijn blij met onze (nieuw gevonden) inkoopadressen.

 

Misschien wordt het tijd voor een echte lange vakantiereis naar Italië, Texel of Duitsland? Niets doen, luieren, uitslapen, lekker langs het strand lopen, uit eten... Daarna kan ik zeggen op de vraag, vakantie gehad? Ja, we hebben een heerlijke vakantie gehad maar sorry, we zijn zonder brocante aanvoer teruggekomen. Nee, dat voelt niet goed. We zijn in die jaren nog nooit teruggekomen zonder nieuwe brocante vondsten. Geen nieuwe vondsten om uit te pakken, schoon te maken of om de winkel mee te vullen. Daar worden we niet blij van. En dan de klanten teleurstellen dat we geen nieuwe vondsten hebben. Dat gaat niet gebeuren hoor.

 

We zijn dit jaar vooral dankbaar dat we (met een volle bus) steeds veilig zijn thuisgekomen. Wat zal 2023 ons gaan brengen (aan inkoop reisjes met brocante vondsten)? Nu eerst maar eens genieten van de feestdagen en dat we dit jaar weer open zijn op tweede kerstdag van 12.00 tot 17.00 uur.
                 
                          Maak er liefdevolle dagen van en au revoir,

J.P & Marieke  Baret Brocante in Soest    December 2022 - Column nr: 14


HET BOSRAND BROCANTE TEAM SOEST
WENST U FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND NIEUWJAAR.

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel