Ieder maand een verhaal, -une belle histoire,- van ons ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op de website: www.debosrandbrocante.nl

'En route'

Eindelijk gaan we weer 'en route' naar Frankrijk om in te kopen voor de winkel. In het donker komen we aan en duiken meteen achterin de bus in de slaapzak. Als ik wakker word loop ik naar de broodautomaat, betaal contactloos één euro en dan komt er een warm stokbrood uit de automaat. Er gaat niks boven een echte boulanger maar met de verlaten winkels in dorpen is dit dan toch een uitkomst.
 

Brocante winkel

Omdat we in een gebied zitten wat we niet kennen is het zoeken naar brocante. Als we door een stad rijden zie ik langs de weg een bord, brocante ouvert. We gaan naar de winkel. Deze is piep klein, staat bomvol en vinden er leuke handel. De verkoopster vraagt of we nog een brocante winkel zoeken. 'Oui madame'. Ze schrijft het adres op en we gaan er naar toe. Na twee uur struinen staat er aardig wat handel en een eekhoorn klaar om te kopen.

De prijs

De eigenaar komt naar ons toe en zegt, 'une belle collection', handelaar madame'?
'Oui monsieur, we hebben een winkel en willen dit graag kopen'. Hij komt met een bedrag waar ik van schrik. Dat is duurder dan waar ik het zelf voor verkoop. Meestal doe ik niet zo moeilijk want de verkoper wil ook wat verdienen. Maar ik kon hier niks meer mee en liet hem dat netjes weten. Daar was hij niet blij mee en bleef bij zijn bedrag. Hij pakte wat spullen om het aan te prijzen. Toen zag hij de eekhoorn staan en vroeg, 'waarom wilt u deze'? Ik vertel over de eekhoorn die we in tuin hebben, pak mijn mobiel en laat een filmpje van de etende eekhoorn zien. Hij pakt de eekhoorn en zegt, 'die krijgt u cadeau, ik wil graag dat u nog eens terug komt en verlaag de prijs zodat u tevreden naar huis gaat'. Na een uur inruimen konden we weg met veel moois, waaronder veel potten en kruiken.

 

De Bosrand Brocante Soest
Inmiddels staan de nieuwe aanwinsten in de winkel op de eekhoorn na, want die houden we zelf. Een aantal artikelen is inmiddels al verkocht, waaronder een prachtige zwarte kist met 'une belle histoire'...

Au revoir, J.P & Marieke  
Baret Brocante 'en route'   
Nr 1.  November 2021

 

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel