De Bosrand Brocante

Verslapen
We gaan op een korte inkoopreis en het komt met bakken uit de lucht. Om wat kosten te besparen, slapen we in de bus. Als we 's nachts op een camperplek aankomen gaan we een paar uur slapen want we willen om tien uur bij een winkel zijn. Door de harde regen op het dak hebben we de wekker niet gehoord. We hebben ons verslapen. Dan maar na de middag de winkel bezoeken. Als we er dan eindelijk om twee uur zijn, zien we direct een aantal grote meubels, waaronder een grote gaaskast. Hoe gaan we dat doen terwijl we nog een nacht in de bus willen slapen? Ik vraag of het mogelijk is om het morgen op te halen. Het kwam ze nog goed uit ook want het was druk in de winkel. Mevrouw zei, ik heb die kast net een half uur staan, nu kan ik er vandaag zelf even van genieten. De volgende morgen stonden alle meubels klaar en na het inladen konden we verder naar het volgende adres.

Baby's
Na een nacht in een hotel gaat de wekker om half vijf. Deze keer werden we er wel wakker. Het is aardedonker en met een zaklamp in de hand gaan we een hele grote markt bezoeken. Vrijwel aan het begin zien we een grote ooievaar staan. Wat leuk, die gaat mee. J.P zegt, 'ik breng hem even naar de bus'. Ik loop door en wacht op een afgesproken plek op hem. Met een grote glimlach zie ik hem aan komen lopen. 'We hebben net zo gelachen. Ik moest langs een groep beveiligers en een dame zegt, 'meneer past u op, hier komen baby's van'. Ben ik blij dat J.P de ooievaar in de bus had gezet. We hadden nog 495 kramen te gaan en ik denk dat we anders nog heel lang onderweg waren geweest om alle reacties aan te horen.

Grespot
Als we in een piep kleine bistro een salade gaan eten staat er een mega grote grespot bij de ingang. Heel brutaal van me, maar vraag of deze te koop is? Non, deze hou ik zelf! Weet u wel hoe moeilijk het is om zo'n grote te vinden? U kunt een nieuwe bij het tuincentrum kopen. Als we weer op de markt lopen is een dame haar aanhanger aan het uitladen. En wat zie ik staan? Echte oude grote grespotten. Daar kan geen nieuwe tegenop!

Schuur
We gaan naar een schuur met prachtige brocante. Kant één is van meneer, kant twee is van mevrouw. Na Covid hadden ze ons niet meer gezien maar ineens hoor ik, 'u bent het, de Hollanders'! Na handen schudden en even praten konden we langs alle brocante lopen wat netjes was gedecoreerd. We kopen witte servetten met initialen, popjes, poederdoosje, een badkuipje, zeephouders, emaillen, koffertjes, linnengoed enz. Blij met de aankopen gaan we weg. Later treffen we ze op een markt waar ze ook op inkoop waren. Na handen schudden zegt meneer tegen me, 'we zoeken brocante zodat u weer bij ons kunt komen winkelen in de schuur'. Al zwaaiend nemen we afscheid van elkaar en hopen elkaar volgend jaar weer te zien. Het is nu al spannend wat ze de komende tijd gaan vinden.

Houden!
De afgelopen inkoopreis vonden we zoveel spullen waarvan ik dacht, kopen en houden! Nou lukt dat niet op een spoelkom met gezicht na, die totaal aan elkaar gelijmd is. Die hou ik zelf van want ik vind het niet erg als iets scheuren heeft, stuk of gelijmd is. Het doorleefde vind ik juist mooi. Omdat de kerst voor de deur staat hebben we diverse kerstdecoraties gevonden waaronder een kerstterrine. Prachtig om hier je soep uit te serveren. En heel veel kerkkandelaars voor sfeervolle verlichting en Heiligen beelden. Inmiddels is de winkel al weer een paar weken in kerstsfeer. Het is zo sfeervol met alle kerstdecoraties en lichtjes. Het Bosrand team vult de winkel steeds weer aan met nieuwe (kerst) brocante. Zo is het iedere week een verrassing wat er weer staat.


Au revoir, J.P en Marieke - Baret Brocante 'en route' - November - Column nr: 25


Agendatip:

  • Zaterdagavond 2 december hebben we een avondverkoop met kerstverlichting. Met een hapje en drankje in de hand kunt u rondlopen in onze brocante winkel en samen met de brocanteurs de feestmaand inluiden. Van 17.00 tot 21.00 uur.(De winkel is overdag ook gewoon open)
  • Dinsdag tweede kerstdag open van 12.00 tot 17.00 uur.
  • Oudjaarsdag 31 december zijn we gesloten.
  • Vanaf woensdag 3 januari 2024 zijn we weer geopend vanaf 11.00 uur.

© 2014 - 2024 De Bosrand Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel